miercuri, 7 septembrie 2011

Jurnal de Cameron Highlands, Malaezia - Pagina 5 - Cactus Point si Ferma de capsune

Dupa ce am mers in turul de dimineata si la plantatiile de ceai, am ales sa mergem sa vedem cactusii. Eram chiar curioasa :). In plus, deja era tarziu si trebuia sa folosim timpul cat mai eficient.
Am ajuns la Cactus Point si am gasit -ghici - o multime de cactusi, care mai de care mai ciudati si colorati. Mi-au placut enorm cei cu floricele. Atat de delicate!

Intrarea este gratuita si poti cumpara cactusi pentru acasa. Sunt foarte ieftini; oferta era de 6 vase din acestea mici la 10 RM! In functie de cat de mari erau, preturile puteau ajunge si la 100 RM.
Poze, poze si iar poze:
Dupa ce ne-am minunat de cati cactusi pot exista (si aici erau doar cateva sute, cine stie cate specii or fi in lume?...), am purces catre o ferma de capsune, Raju Hill Strawberry Farm.
Am avut ocazia sa vedem cum se cresc capsunele in Malaezia. Interesant si obositor in acelasi timp.. Capsunele acestea sunt destul de scumpe, cam 10-15 RM pe caserola. Care are in jur de 300 gr. Am inteles insa de ce se vand cu pretul acesta.. Las imaginile sa vorbeasca:
Si aici intrarea este gratis. Sunt ferme la care poti sa iti culegi capsunele, primesti o tavita si la iesire platesti o anumita suma. Din pacate, desi as fi vrut sa culeg cu manuta mea, nicio ferma nu aveau disponibile capsune pentru cules (am incercat la vreo patru).. Asa ca am cumpart deja culese.
Capsunelele (o parte - ratandu-le in Romania, ne-am facut plinul aici) pe care le-am luat noi, foarte aromate (alaturi de rosii cherry, foarte gustoase si ele):
Fermele de capsune se inchid pe la ora 18-19, asa ca vizita aceasta a incheiat ziua. Cina, plimbare pe racoare.. si inca o zi plina s-a scurs!

Citeste si:

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Părerea ta este importantă pentru mine, aşa că te ascult :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...